Hőszívattyú

Hőszivattyú

Otthonunk komfortérzetét a hűtés és fűtés befolyásolja a legnagyobb mértékben!


Legyen szó akár fűtés korszerűsítés vagy új építésű ingatlanok fűtési megoldásáról, az egyik legtakarékosabb és sok esetben a legegyszerűbb megoldás a levegő-víz hőszivattyúk használata.
Ezek a berendezések a környezetből nyert hőenergiát használják a fűtésre és használati melegvíz előállítására. (ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, akkor olyan mintha egy hűtőszekrény fordítva működne).
Ha többet szeretne megtudni a hőszivattyú rendszerek működéséről, az piacvezető Panasonic Heating solutions videója kiválóan szemlélteti ezen berendezések működését és a azokat az egyedi termék előnyöket amiket a Panasonic készülékek biztosítanak. 

 

 

 

A legújabb hőszivattyúk nagyon jó hatásfokkal dolgoznak, a vízmelegítéshez használt energia kb. 75%-át nyerik a környezetből, és 25 % a villamos hálózatból. Mivel energia kiadásaink nagy részét, a fűtés és a vízmelegítés és a villanyszámla teszi ki. A legnagyobb megtakarítás ezen területek korszerűsítésével érhetjük el. Így a hagyományos gázkazánokhoz képest akár 40% megtakarítást is elérhetünk. És az elmúlt években a hőszivattyú árak is jelentősen csökkentek.
Szeretné megtudni, hogy mennyivel csökkentené számláit egy hőszivattyú rendszer? Próbálja ki az LG Therma V energia szimulátorát! Tovább az LG Energia szimulátorra

Tovább az LG Energia szimulátorra

 

Fűtés korszerűsítés esetében, amennyiben más nem indokolja, akár a meglévő csővezeték rendszer is használható, így elkerülhetőek a hosszadalmas és sok munkával és bosszúsággal járó bontási és egyéb szerelési munkák.

 

 

 

A hőszivattyúk alkalmazásának előnyei:

  • Új és régi épületek, lakások, hűtésére, fűtésére, melegvíz előállítására.
  • A kazánt, klímát és a bojlert is pótolhatja.
  • Adott típusok csatlakoztathatók más megújuló energiaforráshoz (pl: napelem).
  • Okos otthon rendszerekbe kapcsolható.
  • Költséghatékony és környezetbarát.
  • Akár -20 °C-os hőmérsékleten is működik.
  • Versenyképes más energiahatékony energiaforrással.
  • Csökkenti az energiafelhasználást és a CO2 kibocsátást.

 

 

Tovább a hőszivattyúkhoz Tovább a hőszivattyú blogra