Garancia

Garancia

Megjelent: 2015. december 21. hétfő Írta: Bálint Éva

A Klíma Szakáruház minden készüléke hivatalos magyarországi importőrtől származik, így a honlapon forgalmazott minden termékre ad magyarországi gyártói / importőri garanciát a törvény által előírt mértékben. A garanciális időtartam alatt vállaljuk a hibás készülék javítását – mely a helyszínen történik -, vagy cseréjét. Cserére abban az esetben van lehetőség, ha a hibás berendezés kijavítása nem lehetséges.

Amennyiben a kijavítás és a csere sem lehetséges, abban az esetben módunkban áll egy helyettesítő termék felajánlása. Amennyiben ezt a vásárló nem fogadja el, a készülék vételárát visszatérítjük.

Termék meghibásodása esetén a készülékhez mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon, továbbá elérhetőségeink valamelyikén kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről.


FONTOS! A garancia érvényét veszti, ha a készüléket nem „jogosítvánnyal” (zöldkártyával) rendelkező szakember végzi! Valamint, ha a gyártó által előírt karbantartásokat a tulajdonos nem végezteti el! Ezért kérük, hogy ezekre kiemelten figyeljen!

Termékregisztráció
Vannak márkák (pl. Samsung, Midea, Cascade), melyek a kötelező garanciaidőn felüli garanciális időszak biztosítását termékregisztrációhoz kötik. Ez azt jelenti, hogy a klíma kültéri és beltéri egységének gyári számát és telepítést végző klímaszerelő zöldkártya számát egy megadott telefonszámon vagy egy honlapon meg kell adni, és így jogosult a hosszabb garanciaidőre. A regisztráció elvégzése általában a klímaszerelő feladata. Ennek hiányában csak a jogszabályban rögzített 1 éves garanciára jogosult a végfelhasználó. A termékregisztrációhoz kötött garanciáról részletes felvilágosítást tudnak adni munkatársaink, a szerelők, és az egyes márkák hivatalos képviselete.

 

GARANCIA IDŐK

 

 

LG

  • Minden típusra 3 év, egyes típusoknál 3 + 7 év a kompresszorra

Midea

  • Minden típusra 1 év
  • Számos típusra 3 ill. 5 év a garanciális időszak, abban az esetben ha a gépek gyári számát regisztrálják egy adott internetes felületen. A regisztrációt a klímát beszerelő szakember tudja intézni a márkaképviselet internetes felületén.

Cascade

  • Minden típusra 2 év
  • Minden típusra 5 év, abban az esetben ha a gépek gyári számát regisztrálják egy adott internetes felületen. A regisztrációt a klímát beszerelő szakember tudja intézni a márkaképviselet internetes felületén.

Panasonic

  • Minden típusra 2+3 év (a +3 év a kompresszorra vonatkozik)

Galanz

  • Minden típusra 1+2 év (a +2 év a kompresszorra vonatkozik)

Samsung

  • Minden típusra 2+3 év (a +3 év a kompresszorra vonatkozik)